Tag: 爱上海PEH


first_img Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958796/nest-inn-myspace-architects Clipboard “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958796/nest-inn-myspace-architects Clipboard “COPY” CopyHospitality Architecture, Retirement, Housing•Dehradun, India 2021 Projects Nest Inn / Myspace Architects Manufacturers: Jaquar, Affa Tiles, Philips, Sonear Architects: Myspace Architects Area Area of this architecture project Area:  16000 ft² Year Completion year of this architecture project Photographs Hospitality Architecture Architectural Critic:Dona KurianDesign Developement:Yogesh Kumar, Rijul NayalDesign Detailing:Danny Chacko MathewGraphics:Nishu PrasadPublishing Content Preparation:Hania RizwanStructure Consultant:Suneet Prasad Engineers, Suneet PrasadElectrical Consultant:PPES, Rajasekhar KoneruPhe Consultant:Khosla Associates, Deepak KhoslaCivil Contractor:Specific Projects, LalkhanWood Work:Shantiprasad SemwalWood Works:Bajrang InteriorsCity:DehradunCountry:IndiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Running StudiosRecommended ProductsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemAwningsBANDALUXAwnings and VerandasEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. Nestled on the foothills of the Himalayas in the city of Dehradun, a facility for assisted living sits in hypnotic tranquility.The plot is around 4 acres which is surrounded by dense Mango & Litchi orchards and a British Bungalow, dating back to the Colonial Period. The approach was to capitulate to a design solution that would respect the heritage and natural environment of the site. Although the plot was in the middle of an urban landscape, it still had its independent eco-system with orchards. This instilled a sense of safety due to the site’s proximity to city-facilities yet enjoying the calming shade of green foliage.Save this picture!© Running StudiosSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Running StudiosThere were two necessary aspects of the site that had to be taken into consideration before starting the design. First, the old British Bungalow had to be celebrated instead of merely standing indifferently with the upcoming construction. Second, to obtain clear space for the new structure by cutting trees to an absolute minimum. Favorably, a relatively empty patch of land was located right opposite to the bungalow.Save this picture!© Running StudiosThis enabled the possibility of the new structure to face the bungalow and share the same line of symmetry. To make things tricky, in the open space, there were still three trees standing in its middle. On deeper look, they appeared to form a triangle. Hence, they were taken as extent points and a circular spine was envisioned having terminal ends at the two laterally standing trees. Thus, the site’s flora was entirely retained.Save this picture!Design Development DiagramThe circular layout of the whole complex is intended to resonate with the long existent concept of “Circle of Life”. It consists of bedrooms, meditation hall, dining-kitchen block, and a multipurpose hall. All the spaces are seamlessly merged inside-out through the singly loaded curved corridor that links them all. All the private areas are zoned towards the back of the building, which is opening out into the thick green orchards.Save this picture!At the mid-point of the arc, lies a skewed meditation hall which is placed inside the serenity of the green orchard and aims to help its users revitalize their body and soul by connecting with nature. Towards the other end of the central axis, stands the majestic bungalow as a reminiscent of past glory, with its gabled roof, forming a focal element of the entire campus.Save this picture!© Running StudiosSave this picture!Section yySave this picture!© Running StudiosThe curved corridor with its intermittent façade openings, encloses a central circular courtyard of 40 m diameter. The building façade has perforated clay-tile screens and V-shaped tubular pipe sections, which provide a dramatic shadow effect in the circular corridor behind, naming this entire setup as ‘the walk of introspection’. The central landscape forms a plaza, an open-air theatre, and a stage area, all overlooking the entire space. The contrast of white with earthy tone, bolsters the harmony of the entire building-setting with nature, where the user can sit and tell tales of their youth and vigor, achieving solace in this communion of architecture and repose.Save this picture!© Running StudiosProject gallerySee allShow lessKaiyuan Street Residential Development / Baumschlager Eberle ArchitektenSelected ProjectsFTE Office Building / Plan ArchitectSelected ProjectsProject locationAddress:Dehradun, Uttarakhand, IndiaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share CopyAbout this officeMyspace ArchitectsOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsHospitality ArchitectureHealthcare ArchitectureHealthcareretirementResidential ArchitectureHousingDehradunOn FacebookIndiaPublished on March 19, 2021Cite: “Nest Inn / Myspace Architects” 18 Mar 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?印度“生命之环”养老院 / Myspace Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Lead Architect: ArchDaily Alex Joseph Photographs:  Running Studios Manufacturers Brands with products used in this architecture project India Nest Inn / Myspace ArchitectsSave this projectSaveNest Inn / Myspace Architects Save this picture!© Running Studios+ 26Curated by Hana Abdel Sharelast_img read more

Recent Comments